Cucalòcum.

Les passades festes de Nadal, vaig poder gaudir alguna tarda de festa per poder acompanyar els meus fills al Parc de Nadal Cucalòcum. Ens ho vam passar d’allò més bé jugant amb els diferent activitats que havia, i jo sobretot, en veure els meus fills gaudir de tot el que hi havia al seu abast.
Al llarg de la tarda vaig reflexionar de les activitats que oferta l’Ajuntament de Lleida per als infants de la ciutat. Vaig pensar que durant tot l’any l’Ajuntament col•labora amb la conciliació vida laboral i familiartan anomenada i a la vegada molt difícil de dur a terme per les famílies que hem de treballar durant tot el dia per poder mantenir un estatus econòmic no molt sobrat.
N’omenaré unes quantes que crec que es mereix un reconeixement prou important i no tothom sap. Les escoles bressol municipals. L’Ajuntament de Lleida ha apostat per l’ensenyança de 0 a 3 anys des de fa molt anys, queda més que desmostrada pel volum d’escoles que tenim a Lleida en aquest moment, encara que no tothom té la sort de poder gaudir d’elles. Els pares i les mares que treballem tenim la necessitat de deixar (en contra de la nostra voluntat, però sobreposa la necessitat) als notres fills mentre nosaltres estem treballant. Ens han fet aquests espais, molt confortables per poder deixar als nostres infants, ben atesos, mimats i, al mateix temps, aprenent aspectes molt importants per a la seva formació, com és compartir, ser tolerants, saber esperar, hàbits de menjar, …
És ben cert que no tothom pot accedir. Però no és pel cost que suposa l’escola, ja que l’Ajuntament disposa d’una mena de beques per a tots les famílies que compleixin els requisits (moltes geudeixen d’elles).
Manques encara places per als nens de la ciutat, però amb l’interès i esforç que l’Ajuntament dideca en aquesta àrea, vull pensar que ben aviat podrà gaudir tothom que ho necessiti. També anomenaré l’Estiu dels Petits, que és un altre recurs per poder utilitzar al estiu tots els pares i mares que no disposen de més de 15 dies de vacances seguits durant l’estiu. Gràcies per apostar per l’educació i pensar en tots aquests pares i mares que no podem gaudir totes les hores que voldríem dels nostres fills, fent escoles, parcs nadalencs, ludoteques, estiu dels petits, …
Gràcies per pensar en els petits ciutadans de Lleida que són els futurs adults de la ciutat.
Judith Alcalá González /Lleida
Presidenta de l'AMPAEBM del 2003-2005
Publicat al BonDia diari, el divendres 2 de febrer
de 2007
[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.