Inici de curs a les Escoles Bressol

568 infants estan matriculats el curs 2007-08 a la xarxa de centres municipals

EDUCACIÓ I ATENCIÓ A LA INFÀNCIA

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat aquest matí l’escola bressol de Cappont amb motiu de l’inici del curs escolar. 568 infants estan matriculats a les 15 Escoles Bressol Municipals de Lleida.

El paer en cap ha destacat la tradició educadora de la ciutat i ha anunciat que durant aquest mandat, a banda de posar en marxa l'Escola Bressol d'Albarés (actualment en construcció) s'edificaran quatre noves Escoles Bressol a Pardinyes, Balàfia (ampliació de l'existent), Bordeta i Mariola. "Lleida compta amb la ràtio d'escoles bressol per habitant més alta de Catalunya i amb les noves construccions arribarem a 20 Escoles Bressol".

Dels 568 nens i nenes que comencen el curs el 12 de setembre 14 són nadons de més de quatre mesos, 173 són infants d’edats compreses entre 1 i 2 anys i 381 són infants de dos a tres anys.

El mes de setembre, en el cas de les Escoles Bressol, es considera període d’adaptació per als infants, els nens i nenes s’incorporen a l’escola en petits grups i hi assisteixen només durant el matí. La resta del curs l’horari de les Escoles Bressol és de 8.30 a 12 hores al matí i de 15 a 16.30 hores a la tarda, de dilluns a divendres. En el cas que es gaudeixi dels serveis de menjador l’horari és continuat ( el menjador és de les 12 a les 15 hores) i també s’ofereix servei d’acollida de 8 a 8.30h o de 16.30 a 17.15h. Aquest servei es posa en marxa en funció de la demanda. En el cas de l’Escola Bressol Municipal Grimm aquest servei es realitzarà en horari de matí i tarda. L’Escola Bressol Grim i l’Escola Bressol Vailet s’han incorporat aquest curs a la xarxa d’escoles bressol municipals.

Durant aquest curs es preveu la posada en marxa, a l’abril de 2008, de l’Escola Bressol d’Aubarés. El centre serà l’escola Bressol més gran de Lleida, ja que comptarà amb una capacitat per a 100 nens i nenes. A l’abril començarà a funcionar amb 43 infants dels quals 36 tindran entre 1 i 2 anys i 7 nadons ( a partir de quatre mesos).

Cadascuna de les escoles bressol, seguint la seva programació pedagògica realitza diferents sortides al barris i per la ciutat com visites al Centre d’Art La Panera o a l’Auditori. Tots els cursos també es realitzen activitats de teatre i titelles al centre i els infants assisteixen a cursets de natació i van de colònies.

Actuacions als centres de primària

D’altra banda, cal destacar que des de l’Institut Municipal d’Educació també es vetlla pel manteniment dels centres educatius. En aquest sentit es compta amb un pressupost de 130.000 euros per al 2007. Entre les actuacions realitzades ja als diferents centres educatius destaquen:

  • Renovació de pintura de diferents espais de centres escolar
  • Adequació de passadissos i zones de pas,
  • Instal·lació de jocs a patis escolars,
  • Adequació de calefaccions i calderes,
  • Neteja dels grafitis,
  • Reposició de vidres trencats
  • Reposició i adequació dels sorrals
  • [@more@]

    Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.